muzica de petrecere

Aurel Moldoveanu

Aurel Moldoveanu s-a nascut la data de 26 octombrie 1959 in localitatea Bordesti, judetul Vrancea intr-o familie de oameni simpli.

Gica Petrescu

Gica Petrescu a fost si este in continuare considerat cel mai mare cantaret roman din toate timpurile. S-a nascut la data de 2 aprilie 1915 in Bucuresti, intr-o familie de oameni cultivati. Tatal sau a urmat studii superioare la Geneva iar mama sa si-a petrecut tineretea la Paris, fiind o buna cunoscatoare a pianului. Aceasta l-a invatat de mic pe Gica limba franceza si l-a initiat in lumea muzicii, mai intai punandu-l sa cante la pianul din casa iar in primii ani de scoala, dandu-i lectii de pian.

Suzana Toader

Suzana Toader s-a nascut in satul Maguri, comuna Racatau din judetul Cluj intr-o familie numeroasa, de 7 frati cu dragoste de munca asa cum au invatat de la parintii lor.

Varu' Sandel

Cu numele real de Alexandru Pop, varu' Sandel s-a nascut la data de 15 iunie 1973, in Lozna, judetul Salaj. A avut o copilarie frumoasa, lipsita de griji, visul lui cel mai mare fiind, inca de mic, sa faca oamenii sa se simta bine, sa rada, sa cante.

Traian Jurchelea

Traian Jurchelea este un cunoscut solist de muzica populara banateana. S-a nascut in localitatea Ilidia, judetul Caras-Severin.

De mic copil i-a pacut muzica populara iar in cantecele sale sunt creatie proprie, inspirate din adevar, din tot ce-l inconjoara. A cantat si incantat cu vocea sa atat romanii din tara cat si de peste hotare: Europa, America, etc.

Ghita Munteanu

Ghita Munteanu s-a nascut in localitatea Decebal, judetul Satu-Mare, intr-o familie destul de modesta. Nu a avut o copilarie prea frumoasa pentru ca traiul era destul de greu si trebuia sa munceasca alaturi de familia sa la muncile campului. Familia sa traia intr-o casa normala, cu o gospodarie adevarata, avand 150 de iepuri pe care Ghita ii indragea foarte mult.

Emilia Ghinescu

Emilia Ghinescu este una dintre cele mai indragite interprete de muzica populara si de petrecere din tara noastra. S-a nascut la data de 20 octombrie 1978 in Pitesti dar copilaria si-a petrecut-o in casa bunicilor din Slobozia.

Lorenna

Lorenna, pe numele ei adevarat Sanda Iosif, s-a nascut in orasul Gherla, judetul Cluj. Interpreta provine dintr-o familie modesta cu oameni gospodari.

Nicu Paleru

Nicu Paleru este unul dintre cei mai cunoscuti cantareti romani de manele si muzica de petrecere. S-a nascut la data de 23 aprilie 1973 in Pitesti, judetul Arges intr-o familie de oameni care iubeau muzica. Tatal sau canta la acordeon iar mama sa iubea romantele si cantecele populare, transmitandu-i si fiului lor aceasta pasiune pentru muzica.

Dumitru Chepetean

Dumitru Chepetean este unul dintre marii doinitori ai Banatului nascut la data de 20 februarie 1929, in localitatea Satchinez, judetul Timis.

Pages