Maria Carneci

Maria Carneci este o interpreta de muzica populara si de petrecere, nascuta in Persinari, judetul Dambovita, intr-o familie numeroasa si modesta. Ea a fost cea mai mica dintre frati si a invatat ce inseamna disciplina, simplitatea si naturaletea. Tanara nu visa la jucarii scumpe, ci se multumea sa-si confectioneze papusi din carpre sau din matasea de la porumb iar cand nu mergea la scoala, participa la treburile casei.

Pasiunea pentru muzica a avut-o de mica iar cei care au infrumat-o pe acest drum au fost profesorii sai. Astfel, tanara artista si-a construit un repertoriu si s-a prezentat la mai multe concursuri dar rampa ei de lansare a fost la concursul “Floarea din gradina”, unde a primit premiul I pe tara.

Mai tarziu a inceput imprimarile radio pentru fonoteca Radiodifuziunii Romane dar o cariera muzicala se realiza in timp, deoarece trebuia dovedit faptul ca esti un talent deosebit, pentru a putea iesi in fata. De asemenea, Maria si-a confectionat peste 100 de costume populare, unele moderne, altele foarte vechi, cu care se mandreste si pe care le ingrijeste cu drag.

Artista este implinita si pe plan personal, este casatorita de peste 25 de ani si are un baiat, pe nume Edi. A participat la nenumarate spectacole si turnee atat in tara cat si in afara ei, ajungand sa fie iubita si indragita de catre publicul ei.

Dintre albumele sale amintim: “Canta omule cu mine”, “Cine n-a iubit o data”, “Cu drag imi traiesc viata”, “Vorba dulce, piaza rea”, etc.