Margareta Clipa

Margareta Clipa s-a nascut in Bucovina, in localitatea Granicesti, judetul Suceava, intr-o familie de oameni simpli, muncitori si credinciosi. De mica a indragit muzica si i-a placut sa cante cantecele auzite la clacile si sezatorile din sat sau la serbarile de sfarsit de an.

Intre anii 1973 si 1977, tanara apare pe scena Casei de Cultura din Radauti, impreuna cu Orchestra Populara “Braduletul” dirijata de Mircea Bancescu. Mai apoi obtine premiul I la Festivalul “Cantarea Romaniei” iar in urma recomandarii inspectorului scolar Ioan Paulencu, Margareta este admisa si angajata la Ansamblul artistic “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Ulterior il cunoaste pe folcloristul George Sarbu, care i-a fost mentor.

Primele inregistrari le-a realizat la Radio Bucuresti cu acest ansamblu apoi a inregistrat un disc intitulat “Mult mi-i drag unde traiesc”, disc realizat la Casa de Discuri Electrecord in anul 1985. De-a lungul timpului, artista a mai colaborat cu orchestre precum: “Mugurelul”, “Folclor” sau “Lautarii” din Chisinau.

Discografia Margaretei cuprinde urmatoarele: “Mult mi-i drag unde traiesc”, “Zi-i Vasile, zi-i!”, “Vreau sa cant si sa iubesc”, “Ia te uita, asta-s eu”, etc.

In anul 2008 i se acorda premiul VIP de catre revista VIP iar in anul 2009 primeste distinctia de cetatean de onoare al municipiului si judetului Suceava.