Luke

Cu numele real de Moldovan Emil, artistul s-a nascut in orasul Lupeni din judetul Hunedoara la data de 10 decembrie 1976.

Provine dintr-o familie modesta, fara prea multa carte dar care si-au dorit ca urmasii lor sa devina oameni bine vazuti in societate. Acest lucru s-a si intamplat, pentru ca Luke este admirat in orasul unde s-a nascut iar lumea se bucura sa-l vada de fiecare data la diverse evenimente.

Debutul sau muzical a avut loc la varsta de 13 ani cand, in clasa a VII-a fiind, s-a hotarat sa se inscrie la ansamblul de muzica si dansuri populare Minerul din Lupeni. Ulterior, a inceput sa cante cu vocea si a debutat pe scena casei de cultura din orasul Uricani, in anul 1990. A urmat Scoala de Arte sectia canto la Targu Jiu absolvind-o cu nota 10 iar apoi a facut liceul Grup Miner Industrial.

Mai apoi a fost muncitor miner la mina Valea de Brazi in perioada 1996-2003 dar a intrerupt activitatea miniera din cauza unor probleme de sanatate si a continuat cu muzica.

La ora actuala se mandreste cu faptul ca a colaborat cu artisti de mare valoare din tara noastra, precum: Doru Taran, Danut Mersan, Florin Ionas-Generalul, Pertica Matu Stoian, Niculina Stoican, Veta Biris, Puiu Codreanu, Carmen Serban si altii.

De-a lungul timpului a scos 5 albume si are spectacole atat in tara cat si in strainatate. Artistul este casatorit si are trei copii, doua fete si un baiat.