Lorenna

Lorenna, pe numele ei adevarat Sanda Iosif, s-a nascut in orasul Gherla, judetul Cluj. Interpreta provine dintr-o familie modesta cu oameni gospodari.

Talentul ei de a canta i l-au descoperit profesorii, cand, in clasa a V-a fiind, a iesit in fata clasei si a colegilor sai si a cantat piesa Angelei Similea, “Mileniul III”. Tot atunci interpreta si-a pus si numele de scena “Lorenna”. In clasa a VI-a, a cantat pentru prima data pe scena Casei de Cultura din Gherla.

Un moment greu prin care a trecut Lorenna si familia sa in acea perioada a fost pierderea mamei sale, aceasta ramanand sprijin pentru surioara ei mai mica, Camelia.

Ulterior, pentru ca isi dorea sa cante si sa devina profesoara, interpreta a absolvit Universitatea “Babes-Boyai”, luandu-si definitivatul in Limba si literatura romana. A profesat un timp in acest domeniu iar apoi s-a dedicat in totalitate muzicii.

Melodia de debut a Lorennei s-a numit “Adio”, melodie cu care a aparut la Atomic dar pentru o scurta perioada de timp pentru ca ulterior nu a mai fost difuzata, fara nici o explicatie. Mai apoi a absolvit Scoala Populara de Arta, sectia canto-muzica usoara din Cluj-Napoca iar in anul 2001 a debutat intr-o trupa pop-dance dar trupa s-a destramat iar Lorenna si-a continuat singura cariera muzicala.

In anul 2008, ajutata de Vali Tache, care ulterior devine si managerul ei, Lorenna scoate o piesa numita “Mamaliga, branzali” la Casa de productie “Euro Music”. Un an mai tarziu interpreta obtine “Discul de Aur” pentru albumul “Criza vine, criza trece, hai romane si petrece”, in colaborare cu managerul ei.

In anul 2010, a scos o noua piesa intitulata “Iubi, iubitel”, o piesa care a avut un impact pe piata iar Carcotasii au denumit-o “Imnul pitipoancelor”. Pe langa cest imn, Lorenna a mai inregistrat alte trei: “Imnul fetitelor de liceu”, “Imnul soacrei rele” si “Imnul crizei financiare”. Interpreta isi compune si isi scrie singura versurile melodiilor ei iar uneori este ajutata si de Jeni Nicolau.

In prezent, solista realizeaza si prezinta emisiunea “Hai la joc si voie buna”, la ETNO TV.

In ceea ce priveste viata sa personala, Lorenna marturiseste ca iubeste si ca este iubita dar pasul spre casatorie il va face cand se va simti pregatita.