Liliana Laichici

S-a nascut la Lugoj intr-o familie de oameni simpli si iubitori care i-au oferit numai lucruri frumoase si o copilarie de neuitat. Vacantele si le-a petrecut atat la Honorici la bunicii din partea tatalui, cat si la Susani la cei din partea mamei. Acestia, precum si tatal sau i-au insuflat dragostea fata de folclor si se pare ca in final a implinit visul acestora.

A urmat Scoala Generala din Lugoj si tot in acest timp a inceput sa studieze si vioara la scoala de muzica din Lugoj. A ales vioara deoarece o considera o regina a instrumentelor. La 13 ani s-a inscris in clasa a VII-a la Liceul de Arta “Ion Vidu” iar apoi a intrat la liceu cu nota 10 la sectia canto. Facultatea a absolvit-o la Universitatea de Vest, sectia romana – franceza, timp in care a colaborat cu cele mai prestigioase ansambluri din Timisoara si a participat la diverse concursuri nationale, castigand de fiecare data unul dintre primele premii. Dupa absolvirea facultatii a lucrat cativa ani ca profesor de limba romana dar ulterior si-a dedicat timpul doar muzicii.

In tot acest timp a fost sustinuta de familia sa si a scos mai multe albume dar cel mai important moment in cariera sa muzicala a fost intalnirea cu doamna Marioara Murarescu, care i-a deschis calea spre un alt nivel, oferindu-i ocazia sa cante alaturi de cei mai mari solisti din tara.

Astfel, pasiunea frumoasei soliste s-a transformat in adevarata meserie, meserie care i-a permis sa viziteze o parte din tarile Europei, S.U.A., Canada, Emiratele Arabe, etc si i-a adus o multime de satisfactii pentru care ii multumeste lui Dumnezeu.

In compozitia pieselor sale continua sa se inspire din anii minunati ai copilariei. Din albumele sale amintim: “Se stie omul de treaba” - 2002, “Ma bade ficior frumos”, un album realizat impreuna cu Adrian Stanca, “Stai viata nu te grabi” - 2005, “Patimasa-am fost si mi-s” - 2008, etc.