Leontin Ciucur

Leontin Ciucur este un interpret de muzica populara din zona Bihorului, nascut la data de 1 mai 1961 in satul Damis, comuna Bratca, judetul Bihor. A terminat scoala generala in comuna natala, se inscrie la Liceul Industrial nr.2 din Oradea iar la 20 ani se inscrie la Scoala Populara de Arta iar apoi la Colegiul Economic al Universitatii din Oradea.

In anul 1990 se angajeaza ca solist vocal la Filarmonica de Stat din Oradea iar in 2004 devine directorul artistic al Ansamblului profesionist “Crisana”. In anul 1981 obtine premiul I la festivalul Mandru-i cantecu-n Bihor si tot in acelasi an debuteaza la radio cu primele inregistrari. Ulterior participa la numeroase alte festivaluri de folclor la care obtine premii valoroase.

In anul 1982 participa, de asemenea, la o serie de festivaluri alaturi de orchestre precum “Brauletul” din Constanta, “Doina Gorjului” din Targu Jiu iar in anul 1985 sustine un turneu alaturi de ansamblul “Nuntasii Bihorului” in strainatate, in Franta si localitati din Italia si Portugalia, precum Porto, Santareim, Lisabona, etc. La invitatia unor romani din Statele Unite sustine concerte in Sacramento, San Francisco, Los Angeles si participa, cu acelasi ansamblu, la Festivalul International de Folclor de la Ismailia – Egipt.

Intre anii 2004-2006 sustine zeci de spectacole in intreaga tara alaturi de Ansamblul “Crisana” si participa la diverse spectacole realizate de televiziunile TVR 1, TVR 2 sau TVR International sau emisiuni realizate de Marioara Murarescu, Iuliana Tudor sau Valeria Arnautu.

In urma activitatii asa de bogate, indragitul interpret are la activ aparitii discografice printre care trei aparitii pe CD cu Ansamblul “Crisana”, o caseta audio cu colinde Scoala gazda, fa lumina sau CD-ul audio si caseta La birtul cel din vale.