Laura Olteanu

Laura Olteanu s-a nascut in Gura Humorului, un oras din zona Bucovinei. A fost atrasa de muzica de mica, facand parte dintr-o familie de instrumentisti.

Avea in jur de 12 ani cand a facut primul pas in cariera ei de artist: a plecat de acasa fara stirea parintilor si a mers la o nunta in apropiere unde a cantat cateva melodii. Apoi la 15 ani, dupa orele de scoala a inceput sa cante la un local alaturi de fratele si verisorul ei, formatia ei de debut.

Prima data a urcat pe scena la 16 ani, la Humor, cand profesorul scolii populare de arta din Suceava, Marin Constantin a infiintat o sectie a scolii populare de arta si la Gura Humorului. Debutul ei la televiziune a fost in 2005, atunci a intrat in posesia unor melodii a regretatei Mina Paslaru. Apoi a inregistrat primul sau album si a aparut la televiziunea ETNO.

Al doilea album l-a realizat in 2006, colaborand cu mai multi instrumentisti din Suceava. A tinut mult sa aiba in spate o trupa buna care sa creeze o legatura intre instrumente si voce pentru ca astfel calitatile vocale ies in evidenta iar mesajul melodiei ajunge unde trebuie.

Ce-l de-al treilea album este in colaborare cu orchestra nationala de muzica populara “Lautarii” condusa de maestrul Nicolae Botgros si se intituleaza “Cand ii joc si sarbatoare, sa ne cante lautarii”. Acesta contine atat autenticitatea folclorului din zona ei de provenienta cat si muzica de petrecere.

Artista afirma ca ii place sa cante cu ochii inchisi pentru ca astfel se rupe de realitate si traieste altfel acele momente.

In ceea ce priveste viitorul, pe plan profesional isi doreste sa progreseze iar apoi le doreste sanatate tuturor celor care o inconjoara si in special fetitei sale Andra si intregii familii, deoarece ei sunt cei mai importanti.