Laura Lavric

Laura Lavric este o interpreta de muzica populara din zona Bucovinei, nascuta la data de 20 septembrie 1946 in satul Costisa, comuna Fratautii Noi, judetul Suceava. A avut o copilarie frumoasa si a fost pasionata de muzica de mica, ciulind urechile tot timpul la fanfara din sat.

La sfarsitul clasei a-IV-a invatatoarea a rugat-o sa interpreteze o melodie, moment care a fost foarte emotionant atat pentru tanara interpreta cat si pentru cei care o ascultau. Dupa terminarea scolii se angajeaza la cooperativa de croitorie din Radauti iar la scurt timp participa la Festivalul National al Cooperativelor Mestesugaresti la Targu-Mures si castiga un premiu, primul ei premiu din cariera care urma sa inceapa.

In anul 1967, Laura participa la festivalul “Dialog la distanta” si ia doar note de 10. Ulterior este chemata la Electrecord si inregistreaza primul disc cu George Sarbu din Suceava, cu Ansamblul “Ciprian Porumbescu”. In anul 1972 este angajata la “Rapsozii Botosani” iar apoi urmeaza aparitii la televiziunea nationala, spectacole si nenumarate premii.

Un moment de rascruce in viata artistei a fost momentul in care casnicia ei a esuat dar a fost sustinuta de fiul sau impreuna cu care are in prezent o pensiune si un restaurant. Este o femeie credioncioasa, se roaga tot timpul si citeste Biblia. Este o prezenta agreabila, zambeste mereu si este fericita cand ii vede pe cei din jurul sau cu zambetul pe buze. Artista considera ca secretul varstei si frumusetii este sa-si mentina sufletul mereu tanar.

Din discografia interpretei amintim albume precum: “S-o dat veste asara”, “Dragu-mi-i la veselie”, “Hai la sarba moldoveni” si melodii: “Tare-mi place ca sa joc”, “Vai de omul cel sarac”, “Struguras mustos”, etc.