Laura Laurentiu

Laura Laurentiu este una dintre cele mai indragite inteprete de muzica populara banateana. S-a nascut la data de 3 noiembrie1967 la Timisoara. Inca de mica a indragit muzica populara pentru ca in casa bunicilor ei se ascultau placi cu interpreti precum: Achim Nica, Ana Munteanu, Ana Pacatius, Dumitru Chepetean si altii.

A inceput sa cante la Ansamblul de Copii al Casei Pionierilor din Timisoara unde la avut ca profesor pe Gheorghe Galetin iar mai apoi a urmat cursurile Scolii Populare de Arta Timisoara. Mai tarziu a activat in ansamblurile “Hora Timisului”, “Banateana” si “Doina Timisului”, continuand si peste ani colaborarea cu ansamblurile “Timisul” si “Banatul” din Timisoara. De-a lungul anilor de scoala a participat la toate editiile Festivalului National “Cantarea Romaniei”, obtinand mai multe premii I.

In anul 1977 a realizat primele inregistrari audio la Radio Timisoara, alaturi de Orchestra de Muzica Populara a Palatului Copiilor din Timisoara iar mai tarziu, in anul 1992, in calitate de artist a imprimat tot la Radio Timisoara.

In acelasi an dar si in anul urmator a imprimat doua albume la casa de productie Audiotim iar in 1994 a realizat un album in colaborare cu Orchestra Radio Novi Sad din Serbia. In anul 2005 a imprimat albumul “Doamne, anii cum mai zboara”, dupa care au urmat si altele: “Or pierit anii ca fumu'” in 2007, “Cununita alba”, “Banatenii din clisura”, “Marie, Marie”, “Inc-o primavara”, si altele.

Melodiile artistei sunt specifice Banatului de Munte si sunt creatii vechi dar si creatii proprii care, fiind cantate din suflet reusesc de fiecare data sa impresioneze ascultatorii. A participat la numeroase turnee in tara si in strainatate dar peste toate aceste realizari, artista sustine faptul ca cea mai mare realizare a ei este familia fericita pe care o are, un sot si o fiica minunata Milena.