Iosif Ciocloda

Iosif Ciocloda este un cantaret de muzica populara din zona Banatului. S-a nascut la data de 1 octombrie in satul Borlovenii Vechi de pe Valea Almajului intr-o familie saraca.

La varsta de 5 ani, este nevoit sa se mute impreuna cu familia in satul Mehadica, judetul Caras-Severin, locul natal al mamei sale.

Iosif a fost nevoit sa munceasca de mic si astfel a inceput sa lucreze la construirea Cailor Ferate Romane, unde este remarcat de artistul si taragotistul Iosif Mau si indrumat de acesta catre Ansamblul Ciocarlia. Pe scena a inceput sa cante in timpul stagiului militar si ca artist a cantat cu Orchestra Casei de Cultura a Sindicatelor din Resita in anul 1962.

Ulterior continua sa fie ajutat de dirijorul Nicolae Perescu sa realizeze mai multe turnee prin Europa si aparitii la postul national de radio si televiziune iar primul sau disc se intituleaza 'M-am gandit mama sa-ti cant' si apare in anii '70. Datorita acestei doine care l-a lansat, ii pleaca si renumele de “doinitor al Banatului”.

Iosif Ciocloda s-a casatorit cu Marioara si au avut doi copii, Florin si Manuela.