Ionut Fulea

Ionut Fulea s-a nascut la data de 17 iulie 1971 in Sebes, judetul Alba. Interpretul afirma ca a avut o copilarie frumoasa desi la varsta de 6 ani parintii sai s-au despartit iar tanarul ii canta mamei sale o romanta pe care i-o canta tatal sau inainte sa divorteze, de unde si pasiunea acestuia pentru muzica.

Mic fiind, era un copil timid, astfel ca, abia prin liceu a avut curajul sa se afirme in acest domeniu. In urma unei emisiuni in care l-a vazut pe interpretul Nicolae Furdui Iancu cantand, a ramas foarte impresionat de calitatile vocale ale acestuia si a constientizat ca e momentul sa inceapa si el sa cante. Primul sau asa-zis spectacol l-a sustinut in tren, in fata colegilor de liceu si toti s-au minunat cum poate iesi o voce asa puternica dintr-un om asa de slab.

Ulterior a participat la diverse festivaluri locale si a avut ocazia sa il intalneasca pe interpretul Nicolae Furdui Iancu, cu care a participat la concerte in tara si a aparut la TV. A absolvit Politehnica dar nu a lucrat niciodata ca inginer ci a cantat cu Ansamblul Romanasul al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Mai apoi a vrut sa intre la Academia de Muzica dar a renuntat pentru ca a inceput sa fie cunoscut in domeniul muzicii populare.

Interpretul a concertat in tari precum: Statele Unite, Germania, Mexic, Grecia, Serbia, etc. Printre albumele lansate de artist se numara: “Toata lumea are-un dor”, “Iubeste-ma mandra draga”, “Nu-i lumina nicari”, etc.

Ionut Fulea se considera un om norocos, avand o sotie frumoasa pe care a cunoscut-o in timpul studentiei si doi copii, alaturi de care, recunoaste artistul, i-ar placea ca intr-o zi sa apara pe scena. Interpretul apreciaza sinceritatea la oameni, desi considera ca este o calitate pe care nu se prea pune accent in ziua de azi pentru ca oamenii au devenit din ce in ce mai rai.