Ionut Dolanescu

Ionut Dolanescu s-a nascut la data de 26 februarie 1972 la Bucuresti, fiind fiul lui Ion Dolanescu si al Mariei Ciobanu. Acesta mai are un frate mai mare, Dragos, care este rodul relatiei tatalui sau cu o femeie din Costa Rica.

Nascandu-se intr-o familie de artisti, Ionut a indragit muzica populara de mic copil si a urcat pe scena prima data la varsta de 9 ani. A urmat apoi cursuri de specialitate, a absolvit Conservatorul din Bucuresti, sectia Teologie muzicala, specializarea Muzica Bizantina iar ulterior a studiat la Paris la Conservatorul Serghei Rachmaninov.

De-a lungul carierei sale, Ionut a cantat si alaturi de parintii sai, lansand cu fiecare cate un album. Pe langa muzica populara, Ionut indrageste si muzica clasica si usoara si a scos un album pe aceste ritmuri , album care s-a bucurat de un mare succes in SUA. Printre albumele lansate de indragitul interpret se numara “Iubesc mandrele tinere”, “Lume, lume si iar lume”, “Ma dusei in camp sa ar”, “Cu lautarii dupa mine”, “Voi, copii ce aveti parinti”, “Sunt baiat si cu tata am semanat”, etc.

Artistul a avut colaborari fructuoase alaturi de orchestra “Lautarii” din Chisinau condusa de maestrul Nicolae Botgros, inregistrand cu aceasta opt albume care au ajuns pe primele pozitii.

In plan personal, Ionut este casatorit cu Doinita si au impreuna doi copii: Vlad Ionut si Ioana Maria.