Ioan Dordoi

Ioan Dordoi este un artist de muzica populara din zona Ardealului. S-a nascut in Dej la 18 iulie 1972.

Este absolvent al Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii “Mihai Eminescu” Timisoara. Cel care i-a indrumat pasii pe drumul cantecului la Casa Municipala de Cultura din Dej a fost profesorul Tiberiu Morariu.

Ioan Dordoi a creat sase albume ce pastreaza folclorul autentic din zona sa natala in cantecele sale. Primul album s-a lansat in 1995 si se numeste “Zi ceteras”, urmat de “Ce-am patit alalta seara”, “Jele mi-i de tinerete”, “Colinde”, “Lumea asta nu-mi da pace” si “Asara pe cer cu luna”.

De asemenea a castigat si numeroase premii precum: premiul III la Festivalul “Alina-te dor alina” - Cicarlau, premiul I la Festivalul “Mures pe marginea ta” - Ocna Mures, premiul II la Festivalul “Dan Moisescu” - Constanta, premiul I la Festivalul “Narcisa de Aur” - Arges si Festivalul “De Ispas la Nasaud”, etc.

Ca si piese consacrate din repertoriul lui Ioan Dordoi amintim: “Intr-un sat lang-o fantana”, “Da Doamne in cine-i da”, “Crasmarita de nu mi-ai fi draga”, etc, piese pe care interpretul le canta cu drag la diverse evenimente.

Ioan Dordoi este membru al Ansamblului folcloric profesionist “Dor romanesc” al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si unul dintre interpretii ardeleni care a reusit de fiecare data sa transmita bucurie publicului iubitor de folclor datorita harului si pasiunii care se simte din vocea lui.