Gabriela Nistor

Gabriela Nistor s-a nascut in data de 3 aprilie 1971 in Sibiu, orasul unde a copilarit alaturi de parintii si fratele ei cu 3 ani mai mare decat ea.

Inca de mica se simtea atrasa de muzica populara, drept urmare a facut parte din corul scolii si a participat la diverse auditii si spectacole muzicale impreuna cu scoala. Fratele sau Ovidiu a fost ca un mentor pentru ea deoarece acesta a studiat la scoala de muzica mai multe instrumente, axandu-se in cele din urma pe saxofon. Ca urmare, Gabriela a inceput sa studieze vioara si pianul tehnic, pornind impreuna cu fratele sau pe acelasi drum. A fost ajutata de d-nul profesor de vioara Nicolae Tipurita si de d-na profesoara de canto Margareta Berzovan.

Dupa terminarea gimnaziului, si-a urmat aceasta pasiune, devenind solista de muzica populara reprezentativa a liceului. A realizat inca de pe atunci ca acesta urma sa fie destinul ei. Datorita dragostei pentru folclorul romanesc a optat pentru Facultatea de sociologie – etnologie.

In tot acest timp a reusit sa imprime 10 albume cu melodii. A fost ajutata in acest sens de catre orchestra “Maria Tanase”, alaturi de dirijorul Nicu Cretu, orchestra din Cluj condusa de dirijorul Ovidiu Bartes si orchestra din Arad condusa de Florin Ionas, care a ajutat-o cel mai mult, compunandu-i doua melodii, care ulterior au ajuns hituri.

De asemenea, alte doua persoane care si-au pus amprenta asupra Gabrielei au fost d-na Florentina Satmari si d-nul Gheorghe Palcu, cu ajutorul carora frumoasa interpreta si-a facut aparitia in Televiziunea Romana in anul 1995.

Dintre realizarile ei muzicale amintim: “Ce frumoasa-i viata”, “Astazi cant la lume multa”, “Din Sibiu pana-n Banat”, “Cheful muzicantilor vol. 3”, etc.

Pentru a se putea considera pe deplin implinita, Gabriela il intalneste pe Nicusor Stangu, barbatul care urma sa-i faca zilele mai frumoase, cu care isi uneste destinul in anul 1991 si care ii daruieste un an mai tarziu pe Alex, baietelul lor care i-a umplut pe amandoi de bucurie.

Astfel, indragita interpreta se considera multumita de realizarile proprii dar promite sa persevereze pe plan muzical pentru a se strecura cat mai adanc in sufletele celor care o asculta.