Florin Ionas - Generalul

Contact: 0744 832 899; 0747 960 911.

Florea Nelu Florin cunoscut mai bine de catre public sub numele de scena Florin Ionas-GENERALUL s-a nascut la 28 octombrie 1970 in localitatea Lipova jud. Arad. Părinţii Florea Ioan si Maria născuţi in Ardeal (Morlaca, respectiv Traniş, jud. Cluj) s-au stabilit in Lipova inca din copilarie. Florea Ioan a fost un saxofonist renumit in zonă, cunoscut sub numele de IONAŞ, nume pe care îl lasă moştenire fiului său .

Debutul si copilaria

Copilăria si-a petrecut-o la LIPOVA , unde a făcut şi clasele I-VIII. A cântat prima oară în public la 11 ani intr- un spectacol dedicat Unirii de la 1859.

Studii

Liceul Militar de Muzica ,,Iacob Muriesanu’’ din Bucuresti si Academia de Muzica ,,Gheorghe Dima ‘’ din Cluj.

Cariera de instrumentist

"Pasiunea pentru muzica am mostenit-o de la tatal meu ( saxofonist), el fiind dealtfel primul meu dascăl in muzica. Cânt de la 9 ani, am rămas dedicat acestui instrument minunat şi ii multumesc tatălui meu pentru rigoarea cu care m-a format ca instrumentist".

Încă de la vârsta de 12 ani, Florin a fost luat de tatăl său la majoritatea evenimentelor (spectacole, rugi, baluri, nunti, etc) la care acesta participa in cadrul Casei de Cultură Lipova sau in formatiile de nunti din zonă. ,,Din acest punct de vedere mă pot considera norocos pentru că am avut şansa să-mi fac ,,ucenicia’’ sub îndrumarea unor muzicanţi care au cunoscut repertoriul muzical folcloric specific acestei zone şi cărora le sunt recunoscător pentru dragostea cu care m-au învăţat.’’

La 14 ani dă examen la Şcoala Militara de Muzica din Bucuresti, unde reuşeşte. Urmează o perioda de 6 ani de studii muzicale intr-un regim militar, perioadă pe care Florin Ionaş o consideră ca fiind temelia carierei sale muzicale. Aici studiază la clarinet, saxofon si pian abordând mai multe genuri muzicale : muzica clasică, muzica usoara, jazz, populară. În aceasta perioada cântă in orchestra ansamblului ,,DOINA’’ al Armatei, în formaţia de Estradă a acestuia, in orchestra Muzicii Reprezentativă a Armatei, in fanfara Şcolii Militare de Muzică. Cu toate că a cochetat cu mai multe genuri, cel mai mult a iubit folclorul, continuând in vacanţe să cânte alături de tatăl său.

În 1990 termina şcoala ca şef de promotie şi este repartizat la muzica militara a U.M. 01191 Lipova. Aici activeaza ca si clarinetist pâna în 1995, cand se muta la fanfara Brigăzii 01249 Arad .

În aceasta perioda, în paralel cu serviciul, Florin Ionaş cântă la nunti, spectacole si la multe alte evenimente, tot atunci începe şi colaborarea cu casele de producţie.

Din cauza programului foarte încărcat si a răspunderii pe care o are faţa de artistii cu care lucrează, în 2002 ia decizia sa renunţe la cariera militară, rămânând doar ,,GENERALUL’’ muzicanţilor.

În prezent cântă alături de orchestra sa şi ,, batalionul ‘’ lui de solisti vocali.

Cariera de dirijor

După 1990 ,,Generalul’’ începe să conducă in calitate de dirijor diferite orchestre: orchestra Casei de Cultură Lipova, alte orchestre de pe lângă casele de productii, iar in final înfiinţează Ansamblul ,,VICODORII’’, ansamblu recunoscut pe plan naţional.

Cariera de compozitor si textier

Compozitorul şi textierul Florin Ionas a colaborat cu artişti din toată ţara, colaborare care a determinat lansarea cu succes dar şi relansarea mai multor formații și cântăreți. Pe lângă artiştii cărora le-a compus de la inceput: Tinu Vereşezan, Mirela Petrean, Lele Crăciunescu, Diana Selagea, Lucian Drăgan ,etc., la creaţiile sale au apelat artişti consacraţi din mai multe zone ale ţării: Gabriela Nistor , Nicu Novac, Maria Cârneci, Marius Ciprian Pop, Cristina Turcu-Preda, Ionuţ Dolănescu, Irina Loghin, Ion Dolănescu, Brânduşa Covalciuc şi mulţi alţii. Din sutele de creaţii amintim : Mândră floare trandafir, Măruleţ măr înflorit, De-ar şti cucu’ să vorbescă, Cu opinca găurită, Dragostea bunicilor, Cu ce m-am ales în viaţă, Când eram copil la tata, Cu cămaşa ruptă-n coate, Am plecat cândva pe jos, Care frunză pică jos, Am draguţ mama nu stie, şi multe altele.

Cariera de management artistic

Faima sa in a descoperi si forma tinere talente este de necontestat. Il recomanda cel mai bine reusitele unor artisti cu un stil interpretativ aparte, ce s-au lansat pe piata muzicala: Tinu Veresezan, Mirela Petrean, Lucian Dragan, Diana Selagea, Lele Craciunescu, Camelia Fedor, Ducu Caraneant, Nena Damian, Cristi Salasan, Iuliana Tatar, Mile Povan, Răzvan Timiş, etc.

Cariera de producator

În anul 2006 acesta devine fondatorul propriei sale case de producție, General Music, după ce ani de zile a produs hituri pentru alte case de discuri. Primii artiști cu care va semna vor fi : Mirela Petrean, Nicu Novac, Diana Selagea, Ducu Căraneant. Ulterior colaboreaza si cu alti artisti precum: Mihaela Petrovici, Petrica Miulescu Irimica, Marinela Ivan, Gabriela Nistor, Mariana Botoaca, Andrada Paul, Dana Gruescu, Ramona Iliesi-Dragan, Emil Moldovan, si altii.

Viata personala

Este casatorit cu Florea Maria si impreuna au o fiica, Florea Claudia-Maria (Claudia Ionas).