Florica Ungur

Florica Ungur a spus ca a crescut cu folclorul si a invatat sa cante de la mama sa, Ileana Cociuba. Artista a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, sectia de limbi clasice si a fost profesoara de latina la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Oradea.

Interpreta a afirmat ca nu a vrut sa faca cariera din cantat si nu a facut-o pentru a avea succes, ci pentru a mangaia sufletele celor care o ascultau, oferindu-le cate o faramitura din trairile ei interioare.

Astfel, si-a lansat primul disc in 1970 la varsta de 31 de ani. A reusit sa inregistreze peste 150 de melodii pe care le-a cantat in spectacole in tara si in strainatate. La 19 decembrie, artistei i s-a acordat diploma “Pro meritis” si tot in acelasi an a fost diagnosticata cu o forma rara de cancer. Din pacate, Florica Ungur a murit la data de 4 august 2011, la varsta de 72 de ani.

Din repertoriul indragitei interprete amintim melodii precum: “Bate vant de la Oradea”, “Dragu mi-i de neamu meu”, “Maicuta, cand m-ai facut”, “Noi merem dupa mireasa”.