Elena Merisoreanu

Elena Merisoreanu s-a nascut la data de 5 noiembrie 1948 in satul Paroseni, orasul Vulcan, judetul Hunedoara.

Indragita interpreta asculta de mica artistii la radio si visa sa ajunga o vedeta. Astfel ca, o data cu venirea Ansamblului “Ciocarlia” in turneu, a mers la spectacol sa ia autografe. Apoi a participat la un concurs pentru un post la “Rapsodia Romana” si ulterior a ajuns sa cante alaturi de artisti precum Dida Dragan, Petre Geambasu si altii.

Elena Merisoreanu si-a cules piesele din zona rurala si a preferat sa preia piese vechi, instrumentale pe care a pus texte realizandu-si astfel un repertoriu cu piese de familie, dragoste sau de instrainare. A participat la numeroase turnee in strainatate, in Maroc, Tunisia sau Algeria. Tot atunci a legat relatii de prietenie cu Irina Loghin si Angela Moldovan.

Artista se considera implinita din toate punctele de vedere, mai ales ca pe langa recunostinta publicului are parte si de o familie frumoasa, fiind casatorita de peste 30 de ani, cu nepoti de la cele doua fiice Raluca si Elena.

Elena Merisoreanu este o prezenta plina de viata care s-a facut remarcata atat prin vocea deosebita cat si prin stilul ei mereu elegant si cochet. Prin urmare, este o solista pe care cu siguranta v-ar face placere sa o aveti la nunta.

Din repertoriul ei amintim melodii de petrecere precum: “Zi-i bade cu fluiera”, “Jocul mi-o placut”, “Hanul cu veselie”,etc.