Daniela Condurache

Daniela Condurache este o interpreta de muzica populara, nascuta la data de 23 mai 1962 in localitatea Stancesti, judetul Botosani. Desi provine dintr-o familie saraca, a avut o copilarie frumoasa, amintindu-si cu drag de nazbatiile pe care le facea impreuna cu sora ei.

Talentul si dragostea pentru cantec le-a mostenit de la ambii parinti care cantau frumos si au incurajat-o sa urmeze acest drum si astfel a inceput sa participe la toate serbarile satului.

La varsta de 5 ani a fost prescolara la Scoala de Muzica din Botosani pentru ca visa de mica sa devina artista si sa cante pe scena. A devenit, ulterior, una dintre cele mai agreabile prezente din presa sau de pe micile ecrane. Prima aparitie TV a fost in 1975 cand a luat premiu la concursul “Maria Tanase”, moment din care a devenit si prietena Irinei Loghin, de care o leaga o prietenie stransa si astazi.

Artista a cantat si canta alaturi de Orchestra Populara Rapsozii Botosanilor si s-a alaturat si Ansamblului Folcloric al Ministerului Administratiei si Internelor. Solista botosaneana reuseste, cu fiecare aparitite a sa, sa impresioneze publicul iubitor de folclor din tara si nu numai. Din repertoriul solistei amintim melodii precum: “Haida,haida, mai Mihai”, “Unde-i joc”, “Hai, flacai, din toata tara”, etc.

Indragita artista botosaneana iubeste muzica, isi indrageste publicul dar regreta faptul ca a trebuit sa faca multe sacrificii in cariera, astfel neglijandu-si de multe ori familia, precum si faptul ca nu are copii.