Aurel Moldoveanu

Aurel Moldoveanu s-a nascut la data de 26 octombrie 1959 in localitatea Bordesti, judetul Vrancea intr-o familie de oameni simpli.

Muzica il pasiona de mic copil, astfel ca, din primii ani de scoala a inceput sa cante la serbarile scolare care au avut loc in Caminul Cultural Bordesti. Din cauza rezultatelor nu prea imbucuratoare pe care le-a avut la invatatura, invatatoarea le-a propus parintilor acestuia sa il transfere la Scoala de Muzica din Focsani, unde a si fost admis.

Ca instrument principal, a studiat clarinetul iar mai apoi a urmat cursurile Liceului de Arta “Dimitrie Cuclin” din Galati, avand tot clarinetul ca instrument de baza. Ulterior a studiat Conservatorul, sectia Pedagogie muzicala.

Debutul tanarului artist a avut loc la Cenaclul Flacara, un cenaclu initiat de Adrian Paunescu pe Stadionul “Dunarea” din Galati, unde Aurel Moldoveanu a cantat in fata a 50 de mii de spectatori melodia “Daca tu ai disparea”, melodie cu care a reusit sa emotioneze juriul, primind un DA. Dupa acest eveniment au urmat turnee cu Cenaclul Flacara, turnee care i-au adus lui Aurel primii bani si nu erau putini.

In anul 1996 a aparut la TVR 1, in cadrul emisiunii “Muzica pentru toti” cu primul sau videoclip “Elegie de toamna”. In anul 2000, participa la Festivalul National Mamaia, sectiunea Creatie, unde primeste Premiul I pentru piesa “Du-te dor”, creatie proprie. Anul urmator, aceasta piesa i-a adus succes in randul difuzarilor la posturile de radio si televiziune din tara, obtinand la Festivalul Mamaia, sectiunea Slagare, locul al II-lea.

In acelasi an, Aurel se orienteaza spre alt gen de muzica, etno-dance-ul, realizand astfel albumul “Balada copilului fara tata”, album care s-a vandut in aproximativ 60 de mii de exemplare. De Revelion, Aurel este invitat de catre postul Favorit TV sa prezinte alaturi de vedetele acestui post, programul pregatit pentru noaptea dintre ani. De asemenea, i se mai propune si sa modereze emisiunea “La un pahar favorit”.

Colaborarea sa cu Favorit TV si aparitiile la diverse posturi de televiziune, au insemnat consolidarea lui ca artist, fiind prezent la tot mai multe evenimente.