Andreea Voica

Andreea Voica s-a nascut la data de 16 august 1975 la Resita. Inca din primii ani de viata a indragit muzica populara desi mama sa nu a impins-o niciodata pe acest drum si nici nu stia ca fiica ei isi doreste sa faca acest lucru.

Astfel ca, tanara artista a pornit pe aceasta cale si la varsta de 6 ani a aparut pentru prima data pe scena Casei de Cultura din Resita. Nu stia decat trei cantece dar a fost asa de indragita de public, incat a fost nevoita sa le repete la cerinta publicului. Dupa acel spectacol, mama sa a dus-o la Casa Pionierilor din Resita, unde a inceput sa activeze atat ca solista cat si ca dansatoare. Ulterior a avut colaborari cu multe ansambluri de profesionisti si amatori, cu care a avut turnee in tara si in strainatate.

Prima aparitie la televiziune a avut loc tot la varsta de 6 ani la Televiziunea Romana. Printre realizatorii de televiziune cu care a colaborat si colaboreaza si in prezent se numara Elise Stan, Tudor Vornicu, Florentina Satmari, Marioara Murarescu, Eugenia Florea, Simona Patraulea, etc.

La varsta de 12 ani a devenit colaborator permanent al ansamblului profesionist “Doina Banatului” din Resita alaturi de mama sa Nicoleta Voica, Petrica Moise, Dumitru Chepetean, etc. De asemenea mai colabora si cu ansambluri din tara precum “Junii Sibiului” si mergea in turnee care tineau si cate doua luni, fiind aplaudata si respectata ca un adevarat artist.

A urmat cursurile Liceului de Matematica – Fizica la Resita iar din clasa a zecea a plecat la New York, unde si-a continuat studiile dar inainte de a pleca in Statele Unite a inregistrat si primul ei album. A absolvit Universitatea “St. John's University” profilul “business-management cu titlul onorific de “summa cum laudae”.

In acesti ani petrecuti departe de casa a cantat in continuare pentru romanii de acolo iar vacantele scolare le petrecea in Romania cantand banatenilor si inregistrand noi albume. Intr-una din acele vacante l-a cunoscut si pe viitorul ei sot, acordeonistul Deian Galetin, cu care s-a casatorit in anul 1997, cand a terminat facultatea si s-a intors acasa.

Dintre albumele indragitei si frumoasei artiste amintim: 'Lume buna, lumea mea', cel mai nou album lansat in 2010, 'In Banat la mine-acasa' – 2005, 'Bagita seara se lasa' – 2000, 'De cand ma stiu am cantat' – 1998, 'M-o facut mama asa' – 1993, etc.