Ancuta Anghel

S-a nascut la 24.08.1983 in Sighetu Marmatiei, judetul Maramures sub semnul fecioarei. A inceput sa cante inca de copil, nu lipsea de la nici o distractie unde canta, dansa si era mereu in centrul atentiei.

A absolvit Scoala de Arta “Gh. Chivu” din Sighetu Marmatiei, sectia pian in anul 1997 si specialitatea canto popular in anul 1998, unde a participat la diferite spectacole din cadrul scolii de arta. A urmat apoi scoala generala cls. I-VIII nr. 5 din Sighetu Marmatiei si liceul “George Pop de Basesti” specializarea filologie in anul 2007.

A inceput sa cante la diferite evenimente (nunti, botezuri), de la varsta de 14 ani. In anul 1997 a cunoscut o familie de artisti din comuna Ieud, judetul Maramures, Vasile Barani si Lica Anghel cu care a inceput sa colaboreze. La scurt timp au inregistrat un album de muzica populara autentica specifica zonei maramures si un album cu muzica de petrecere. In acea perioada a inceput o relatie frumoasa de prietenie mai apropiata cu Lica Anghel care a durat pana in anul 2003 cand s-au casatorit.

In anul 2005 alaturi de sotul ei Lica Anghel la zongura si socrul Vasile Barani la vioara, au lansat un album de muzica maramureseana care a avut un impact deosebit asupra ascultatorilor deoarece continea melodii si texte noi compuse de socrul ei Vasile Barani. Cantecele sale sunt de dragoste, de dor, de nunta, inspirate din viata de zi cu zi, dar cele mai multe sunt de voie buna.

Melodia “La moara la Niculai” a fost o rampa de lansare pentru frumoasa artista, bucurandu-se de mare succes. Dintre albumele interpretei amintim: “Cat am horinca-n camara”, “Cetera lui Vasalie”, “Cui i-i draga cetera”, etc.

De-a lungul anilor, artista a reusit sa se faca remarcata prin talentul, harul si vocea ei calda cu care impresioneaza publicul ori de cate ori apare in fata lui. Ancuta Anghel se mandreste cu repertoriul sau bogat si-i multumeste lui Dumnezeu ca a avut norocul sa intalneasca asemenea oameni talentati ca Lica Anghel si Vasile Barani.