Alex de la Orastie

Moceanu Alexandru s-a nascut la deta de 14 februarie 1988, in satul Pricaz, la 2 km de municipiul Orastie, de unde si numele sau de scena. Este de etnie roma dar nu ii este rusine cu acest lucru si s-a nascut intr-o familie modesta alaturi de alti 4 frati ai sai, la cresterea carora a si contribuit.

Despre sine, tanarul solist spune ca este un om bun, modest, vesel si fericit ca a reusit sa isi indeplineasca visul de a canta. In acest sens, primul pas l-a facut la varsta de 14 ani cand a cantat prima data la un botez. Dupa 4 ani, Alex a facut rost de numarul lui Florin Peste pe care l-a sunat si caruia i-a cantat la telefon.

Dupa doar o saptamana, Florin Peste l-a chemat pe Alex la studioul de inregistrari din Dragasani iar dupa 8 luni Alex a reusit sa sparga topurile cu hitul anului 2008 “ Tu mi-ai spus, mandruta draga”, piesa cantata in duet cu Laura. Cei doi au mai scos alte 3 albume intr-un timp destul de scurt iar pe langa acestea Alex mai are si alte piese care au devenit cunoscute: “Sunt barbat cu palarie”, “Trece sirul anilor”, “Om cinstit e tata”, “Soacre de vanzare”, “Nora pentru mama”, “O tiganca mi-a ghicit”, etc.

Pe viitor, tanarului solist i-ar face placere sa colaboreze cu artisti precum Andra, Mihai Traistariu sau Loredana si spune ca nu ar renunta la muzica iar daca ar putea sa faca si altceva in afara muzicii, aceasta ar fi sa se ocupe de copiii strazii, sa ii ajute iar in acest sens ar urma Facultatea de Asistenta Sociala. Insa deocamdata e ocupat cu muzica si se axeaza in mod exclusiv pe aceasta ramura.