Adriana Antoni

Adriana Antoni este o cantareata de muzica etno din Romania, nascuta la Lugoj in judetul Timis la data de 29 noiembrie 1975.

Artista a descoperit muzica de mic copil si a inceput sa cante de la gradinita sub indrumarea invatatoarei sale. La indemnul mamei sale a urmat Scoala de Muzica si Arta Populara, apoi a activat in Corul “Ion Vidu Juniori”, un grup cunoscut in zona Banatului. Mai apoi a facut parte timp de 3 ani din Ansamblul Casei de Cultura. Ulterior a intrat la Liceul de Chimie, iar apoi la Facultatea de Medicina dar a renuntat la Medicina si s-a inscris la Facultatea de Drept.

O perioada a mers in paralel cu scoala si cu muzica dar intr-un final a ales muzica. Astfel a strabatut lumea in lung si in lat, prima iesire fiind in Franta in vara anului 1996. Apoi a plecat sa cante pentru romanii din America, unde a stat patru luni iar mai tarziu s-a intors in tara unde a sustinut o serie de spectacole, festivaluri, petreceri private.

Un timp nu a fost deloc in Romania dar in anul 2005 mama sa a suferit o interventie chirurgicala, in urma careia au aparut complicatii si a plecat dintre cei vii. A fost cea mai grea lovitura pe care a primit-o artista si familia sa si nu a mai fost in stare sa cante dar ulterior si-a dat seama ca muzica o ajuta sa treaca mai usor peste aceasta tragedie si astfel a reusit sa faca un album. Dupa lansarea acestuia a inceput sa fie invitata la emisiuni de televiziune si sa aiba succes, prima data parand intr-o emisiune la Etno TV.

De-a lungul vietii sale a colaborat cu multi artisti dar cea mai importanta colaborare a avut-o cu Regele naiului, maestrul Gheorghe Zamfir. L-a cunoscut pe acesta la un festival romanesc de la Chicago, in cadrul caruia au cantat impreuna cateva doine, tangouri si romante vechi. Peste un timp, cand s-a intors in tara, l-a reintalnit pe maestru si s-au hotarat sa inregistreze doua melodii impreuna: “Tata, azi de ziua ta”, si “Ca romanii nu sunt altii”.

Pe plan personal, Adriana traieste o frumoasa poveste de dragoste alaturi de sotul sau pe care l-a cunoscut in America. Acestia au o casnicie de 11 ani dar inca nu au copii desi Adriana isi doreste foarte mult sa devina mama.

Printre pasiunile Adrianei Antoni se numara si gradinaritul deoarece iubeste natura iar cand are putin timp liber prefera sa se plimbe o ora in parc sau intr-o padure.